Saraj
 
 
 
 
clock
 
 
Пон. - Пет. 08:00 - 20:00ч.
Саб. - 08:00 - 14:00ч.
 
 
 
 
 
 
 
clock
 
 
+389 2 2057 775
+389 72 253 088
 
 
 
 
 
 
 
clock
 
 
Адреса: Ул.20 бр.77 Сарај
Место: Скопје
Локација: с.Сарај
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Здравјето е најголемиот дар“

 
 
 
 

ОПШТА МЕДИЦИНА

 
Во склоп на поликлиниката САРАЈ МЕДИКАЛ го имаме одделот за Општа пракса. Овде се изведуваат прегледи од примарната здравствена заштита, консултации, дијагностицирање и третман на истите.
Нашата ординација по општа медицина, која има склучено договор со Фондот за здравствено осигурување на Р. Македонија Ви ги нуди следниве здравствени услуги:

 • Преглед и советување од стручен и посветен медицински тим на општи лекари
 • Можност за избор на матичен доктор
 • Издавање на рецепти и упати
 • Аплицирање на ампуларна терапија
 • Инхалации
 • Преглед на ушите со отоскоп и чистење на истите
 • Третман на рани и изгореници

Дополнителни услуги кои покрај прегледите се нудат во одделот на Општа пракса:

 • Лабораторија во склоп на болницата
 • Домашни посети
 • Медицински транспорт во и надвор од Републиката
 • ЕКГ